Wat zijn jouw 2 woorden voor 2017?

Aan het begin van een nieuw jaar maken we nieuwe plannen. Nieuwe plannen voor ons leven, ons werk of ons bedrijf. Het helpt ons om oude dingen (of dingen die niet werken) achter ons te laten en een soort van ‘opnieuw’ te kunnen beginnen.

Je hebt weer een heel jaar voor je liggen. Heb jij jouw plannen al gemaakt? Weet jij al precies wat je dit jaar gaat doen? Wat je wilt leren? Welke persoonlijke ontwikkeling je door wilt maken? Hoeveel omzet je wilt maken? Hoeveel mensen je wilt helpen?

Plannen helpen je om de dingen te doen die je moet doen om de resultaten te behalen die je wilt behalen. Ik vind het belangrijk om goede resultaten te behalen. Voor mijn klanten en voor mezelf.

Ik wil niet ‘in de waan van de dag’ mijn bedrijf runnen. Ik wil werken aan concrete doelen. Ik wil precies weten waar ik mee bezig ben. Wat dan weet ik exact wanneer ik ‘ja’ en wanneer ik ‘nee’ moet zeggen. En dan weet ik welke acties ik moet nemen.

Ik wil niet afwachten wat er op mijn pad komt, maar het heft in eigen hand nemen. Ik wil zelf bepalen hoe mijn bedrijf loopt. Welke omzet ik wil realiseren, hoeveel mensen ik wil helpen, waarmee ik ze wil helpen. En ik wil vooral dingen doen waar ik energie van krijg.

En nee, ik heb mijn plannen voor 2017 nog niet helemaal af. Wel in grove lijn, de details moet ik nog invullen.

Voor 2017 heb ik twee woorden bepaald. Twee woorden die voor mij belangrijk zijn. Twee woorden waar ik mij dit jaar op wil richten.

Deze twee woorden zijn: focus en groei.

Focus

Focus is belangrijk om je doelen te behalen. Zonder focus bereik je niets. Dan ben je een beetje ‘leuk’ bezig, maar alleen met de juiste focus doe je meer dan een gemiddeld persoon. Vergelijkbaar het maar met topsporters. Als een sporter geen focus heeft om iets te bereiken, gaat hij het zéker niet bereiken. Olympische medailles worden alleen met extreme focus behaald.

Focus heeft te maken met keuzes maken. Ergens voor gaan. En vervolgens niet langer nadenken maar de dingen doen die gedaan moeten worden.

Groei

Mijn tweede woord voor 2017 is groei. Vorig jaar was voor De Gelukkige Kennisdeler het jaar om te experimenteren. Ik heb dingen getest, feedback ontvangen, ervan geproefd en het smaakt naar meer. Ik wil groeien met De Gelukkige Kennisdeler. Ik wil meer mensen helpen. Veel meer mensen!

Daarom ga ik dit jaar nieuwe trainingen aanbieden, zowel gratis als betaald, zowel online als offline. Ik ga (nog) meer kennis delen. Ik ga jou meenemen in wat mij bezig houdt. Ik ga je inspireren en veel leren, zodat jij groeit als ondernemer en grote stappen maakt.

Ik wens jou voor 2017 dat je de dingen doet waar jij energie van krijgt. Want als jij ergens energie van krijgt, straal je dat uit. Dat is aantrekkelijk en werkt als een magneet.
Ik krijg energie van: mensen helpen hun onderneming te laten groeien met de kennis die ze al in zich hebben.

Wat zijn jouw 2 woorden voor 2017?

Zet ze in de reacties. Voor jezelf natuurlijk, want als je dat doet maak je het concreter en definitiever. Daar is overigens wel wat lef voor nodig 😉

Maar doe het ook voor anderen, om hén te inspireren.

Heb je wat hulp nodig? Kies maar uit:

aandacht, afspraken, ambassadeurschap, ambitie, analyse, angst onder ogen zien, angst overwinnen, assertiviteit, bekwaam, besluiten, betrokkenheid, beweging, coaching, communicatie, compassie, creativiteit, delen, details, didactiek, doceren, doel, doen, droom, durf, energie, experimenteren, expertise, fan, flexibel, focus, fun, gedegenheid, geld, geluk, genieten, gevoeligheid, gezondheid, groei, helicopterview, ideeën, impact, initiatief, innovatie, inspiratie, integriteit, inzet, kennis, keuze, kiezen, klanten, kritiek, kritisch, kwaliteit, lanterfanten, lean, lef, leiderschap, leren, licht, liefde, loyaliteit, luisteren, marketing, meaningful, mentor, mijzelf, mindset, missie, moed, motivatie, nee zeggen, netwerken, omarmen, omzet, ondernemen, online, ontspannen, ontwikkeling, opruimen, organiseren, out-of-the-box, overtuigen, partnership, personal branding, persoonlijke ontwikkeling, plannen, plezier, podium, presenteren, professionaliteit, punctualiteit, puntjes op de i, resultaat, rust, samenwerken, schakelen, sensitiviteit, spiritualiteit, sporten, spreken, stressbestendigheid, uitdaging, vasthoudendheid, verantwoordelijkheid, verbeteren, verbinding, verbreding, verdieping, verrijking, vertrouwen, visie, vrijheid, werk, zelfkennis, zelfstandig, zelfvertrouwen

Verander een zelfstandig naamwoord gerust in een werkwoord en andersom. Het zijn maar ideetjes om jou aan het denken te zetten. Kies jouw eigen 2 woorden voor 2017.

Dit artikel is ook gepubliceerd op LinkedIn Pulse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *